Pajamäki – Stadin sympaattisin kylä

pajamaki paiva 2011

Pieni ja soma asuinalueemme Pajamäki (ruots. Smedjebacka) sijaitsee Länsi-Helsingissä Patterimäen historiallisen linnoitusalueen ja Talin puistoalueen suojassa. Upea luonto ympäröi lähiötämme joka suunnalla.

Tämän Helsingin pienimpiin kuuluvan lähiön katukuva henkii menneen ajan tunnelmaa, kiitos 50-luvun lopulta lähtien rakennettujen kerrostalojen sekä rauhallisen liikenteen. Pajamäessä on vain kaksi katua: Pajamäentie ja Poutamäentie, jotka muodostavat ympyrän ilman läpiajomahdollisuutta. Sen ansiosta tunnelma on leppoisa ja lapsillekin turvallinen.

Erityisen ilonaiheen Pajamäessä asuville ja täällä piipahtaville tarjoaa vehreä ja runsas luonto. Suojaisia liikuntaan ja leikkiin innostavia luontoreittejä avautuu lähiympäristöstämme kilometreittäin. Lenkkipolulle ja hiihtoladulle pääsee lähes jokaisen talon ovelta. Ei ihme, että Pajamäki on luonnon läheisyyttä ja rauhaa rakastavan unelmapaikka asua ja elää.

Meidän pajamäkeläisten arkea helpottavat paikalliset palvelumme lähikauppa ja apteekki. Yhdessäoloon kutsuvat seurakuntakoti, baari ja ihanat pihamme. Omaa satoa voi halutessaan kasvattaa läheisillä, vuokrattavilla viljelypalstoilla.

Kattavammat palvelut, kaupat ja ostoskeskukset löytyvät nekin kävely- ja pyörämatkojen päästä Pitäjänmäestä, Munkkivuoresta, Kannelmäestä ja Espoon Leppävaarasta. Matkat voi toki taittaa myös julkisilla liikennevälineillä. Helsingin kaupungin bussilinja 25 sekä palvelulinja 201 pyörähtävät Pajamäen päätepysäkillä. Vajaan puolen kilometrin päästä pääsee useille muille busseille (esimerkiksi runkolinjat 550 ja 30) sekä A-junaan Pitäjänmäen asemalta. Lähijunan käyttöön kannustaa kaunis kävelyreitti, Patterimäellä polveileva metsätie, joka johtaa stadin sympaattisimpaan kylään.