Iloisia perheuutisia: Pajamäen liito-oravat ovat saaneet poikasia

Kaksi liito-oravan poikasta
Kuva: Janne Salomeri

Katso ihastuttavat videot liito-oravista Pajamäessä!

Kevään ja kesän 2020 aikana on tehty lukuisia liito-oravahavaintoja eri puolilla Pajamäkeä. Nähty on myös ainakin kaksi uutta liito-oravapoikuetta.

Pajamäkeläisen Janne Salomeren liito-oravavideot ovat ihastuttaneet monia myös Pajamäen ulkopuolella. Hämärässä liikkuvien otusten havaitseminen on vaikeaa, kuvaamisesta puhumattakaan.

”On ollut jännittävää ja ilahduttavaa kohdata tämä myyttinen yöeläin! Lähimetsän tuntemuksesta on paljon apua, mutta matkassa on ollut myös paljon hyvää tuuria.”, Janne Salomeri kertoo.

Toimittaja, luonnon ystävä Mikko ”Peltsi” Peltola näki liito-oravan ensimmäistä kertaa elämässään niin ikään Pajamäessä. Kokemus pääsi oitis kokeneen eränkävijän hienoimpien luontokokemusten joukkoon. Lue lisää Peltsin liito-oravaretkestä: Iltakävelyllä Pajamäessä: Mikko ”Peltsi” Peltola

Liito-orava on Suomen luonnonsuojelulain ja EU:n luontodirektiivin suojelema uhanalainen laji, jonka lisääntymis- ja levähdyspaikkoja ei saa hävittää eikä heikentää. Se on indikaattorilaji, joka kertoo paljon myös asuinympäristönsä runsaista luonnonarvoista.

Katso Janne Salomeren kuvaamat videot liito-oravista Pajamäessä:

Lue lisää: