OmaStadi-äänestys on käynnissä!

Äänestämällä voit vaikuttaa, mihin Helsingin kaupungin osallistuvaan budjetointiin osoitetut 4,4 miljoonaa euroa käytetään.

Äänestykseen voivat osallistua kaikki tänä vuonna vähintään 12 vuotta täyttävät helsinkiläiset. Äänestysaikaa on 31.10.2019 saakka.

 • Jokainen voi äänestää yhtä suurpiiriä (aluetta) ja koko kaupunkia koskevia suunnitelmia. Pajamäki kuuluu läntiseen suurpiiriin.
 • Äänestys tapahtuu ostoskoriperiaatteella: voit äänestää kaikkia haluamiasi ehdotuksia, kunhan ne mahtuvat suurpiirin tai koko kaupungin kokonaismäärärahaan. Läntisen suurpiirin kokonaismääräraha on 613 200 euroa. Koko kaupunkia koskevien ehdotusten kokonaismääräraha on 1 000 000 euroa.
 • Pajamäestä äänestykseen on päätynyt kolme suunnitelmaa: 

  Pajamäkeen uusi lähiliikuntapaikka! 
  Ajatuksena on perustaa kaikkien Talin-Pajamäen alueen ulkoilijoiden käyttöön moderni kuntoilupaikka esimerkiksi siirtolapuutarhan koirapuiston vieressä sijaitsevan, huonokuntoisen tenniskentän tilalle.
  Lue lisää ja äänestä: Pajamäkeen uusi lähiiikuntapaikka

  Pajamäen poluilta Aurinkokunnan keskukseen:
  Lähiluonto tutuksi ja toimivaksi! 
  Suunnitelmassa ehdotetaan Pajamäen kaikkien ulkoilureittien talvikunnossapitoa, penkkien kunnostusta ja uusien penkkien hankkimista, siirtolapuutarhan vieressä sijaitsevan koirapuiston valaistusta, liikuntapaikkoja Patterimäen ympäristöön, aurinkokuntamallin kunnostusta sekä kasvojenkohotusta Pajamäen keskellä sijaitsevalle leikkipaikalle, pergolalle ja puistoalueelle.
  Lue lisää ja äänestä: Pajamäen poluilta Aurinkokunnan keskukseen

  Kaupungin parhaat paikat: löydä, ihastu ja vinkkaa kaverille! 
  Suunnitelman ideana on helppokäyttöinen, sosiaalinen ja digitaalinen sovellus, johon jokainen voisi merkitä omat lempipaikkansa ja löytää uusia retkikohteita läheltä.
  Lue lisää ja äänestä: Kaupungin parhaat paikat

 • Kaikki läntisen alueen suunnitelmat (38 kpl)
 • Kaikki koko kaupunkia koskevat suunnitelmat (66 kpl)

Äänestäminen

Voit äänestää verkossa, keskustakirjasto Oodissa, muutamissa muissa kirjastoissa sekä kaupungin asukastaloissa.

 • Verkkoäänestys edellyttää tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteen avulla.
 • 6.-9.-luokkalaiset sekä lukiolaiset voivat äänestää verkossa wilma-tunnuksillaan. 
 • Äänestäminen Oodissa, muissa kirjastoissa tai asukastalossa edellyttää tunnistautumista kuvallisen henkilöllisyystodistuksen avulla.
 • Lisätietoa äänestämisestä
 • Ohjeet nettiäänestykseen (video)

Lisätietoa ja verkkoäänestys: https://omastadi.hel.fi