OmaStadi: Kaupungin parhaat paikat

Helsingin kaupungilla on menossa OmaStadi-projekti, jossa asukkaat saavat ehdottaa ja äänestää ideoita, joita kaupunki rahoittaa 4.4 miljoonalla eurolla vuosittain. Pajamäki-seuran ehdotus Kaupungin parhaat paikat: löydä, ihastu ja vinkkaa kaverille! valittiin alkukarsinnoissa jatkoon ja on äänestettävissä 1.-31.10.2019.

Pitäjänmäen-Pajamäen-Strömbergin-Talin-Munkkivuoren alueella on runsaasti niin kulttuuri- kuin luontoarvoiltaan kiehtovia ja käymisen arvoisia paikkoja: kivikautinen asumus, koski, Patterimäen linnoitus ja Aurinkokuntamalli, Pajamäen 1960-luvulle omaleimainen kaupunginosa, Talin siirtolapuutarha, sauna ja kartanomiljöö, Mätäjoki ja sen vehreät lintukeitaat. Alueella voi liikkua jalan, pyöräillen ja lumisena talvena myös hiihtäen. Julkiset liikenneyhteydet ovat erinomaiset monesta suunnasta tullen.

Pajamäki-seura ehdottaa, että alueemme / kaupungin mielenkiintoisista paikoista luotaisiin ekologiseen lähimatkailuun ja päiväretkeilyyn sopivia reittiehdotuksia erilaisille kaupunkilaisille.

Digitaalinen alusta voisi olla sosiaalinen, jolloin kaupunkilaiset voisivat täydentää sitä omilla ehdotuksillaan, tarinoillaan ja suosituksillaan. Se voisi vähitellen myös laajentua, jolloin alustalle muodostuisi sosiaalinen ja elävä retkireittien kudelma.