Pajamäen bussilinjat muuttuvat

Pajamäki-seura on lähettänyt HSL:lle seuraavan palautteen palautepalvelun kautta. Palautetta voi laittaa osoitteessa: https://www.hsl.fi/palaute
 
 
Kysymyksiä Pajamäkeä koskevista linjamuutoksista (reitit 14, 59 ja 200)
 
Pajamäen kaupunginosaa koskee useampi reittimuutos, jotka heikentävät joukkoliikenteen palvelutasoa.
  • Linja 59 lakkaa kulkemasta Pajamäkeen elokuussa 2021 osana poikittaisliikenteen kehittämistä.
  • Linjan 14 vuoroväli harvennetaan myös ruuhka-aikaan.
  • Uusi runkolinja 200 ei pysähdy Pajamäen risteyksen lähimmillä pysäkeillä. 
1. HSL kertoo sivuillaan, että ”suunnitelmia tehdään yhdessä asukkaiden ja suunnittelualueilla liikkuvien ihmisten kanssa”. Millä tavoin Pajamäen asukkaat on huomioitu tai tullaan huomioimaan suunnitelmissa? Muutokset heikentävät julkisen liikenteen vaihtoehtoja sekä pidentävät matkaa lähimmälle pysäkille, ja sitä kautta edelleen matkan kokonaisaikaa. Pajamäessä asuu paljon iäkkäitä ihmisiä, joille kävelyetäisyyden huomattava kasvaminen on merkittävä haitta.
2.  Miten linjaa 14 koskevissa suunnitelmissa on huomioitu koululaiset, ja perustellaan harvempi liikennöinti arkiaamuisin? Pajamäkeläisille koulupiirin mukaiset lähikoulut ovat Munkkivuoren ala-asteen koulu sekä Munkkiniemen yhteiskoulu, ja koulumatkoja varten saa koulumatkaetuuden (HSL:n koululaislippu).  
3. Muutokset lisäävät jalankulkijoita Pajamäen risteyksen alueelle. Miten bussia käyttävien turvallisuus on huomioitu, kun muutokset on tarkoitus toteuttaa silloin, kun Raide-jokerin työmaa Pitäjänmäentien alueella on vielä kesken? Esimerkiksi pieniä koululaisia varten Pitäjänmäentien alikulun tulisi olla valmis.